пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Найпопулярніші планшети 2013 року

Користувачі випробовують iPad Air на презентації новинки в Нью-Йорку 1 листопада 2013 року. Фото: Craig Warga/Bloomberg via Getty Images
Планшети, що вийшли на ринок лише кілька років тому і одразу здобули шалену популярність, за 2013 рік чимало в чому змінились: стали тонкішими, швидшими та легшими. Як технічно удосконалювались ці модні пристрої і що, на думку багатьох користувачів, ще має бути удосконалене? 


З найкращого боку в 2013 році себе показали такі бюджетні планшети, як Dell Venue 8 та Asus Memo Pad HD 7, відмічає авторитетне видання про новинки технології CNET. Фахівці відмічають якість цих двох моделей, відсутність багів, а також плавність роботи та операційну систему Android 4.3 у Dell Venue 8 і напрочуд якісний екран із широким спектром кольорів у Asus Memo Pad HD 7. 



А от серед моделей подорожче безперечним фаворитом виступає iPad із рідкокристалічним дисплеєм Retina. Швидкість їхньої роботи, якість та зовнішній вигляд не дають фахівцям сумніватись у тому, що компанія Apple випустила кращі планшети минулого року — iPad Mini та iPad Air. 

Одразу за Apple в рейтингу кращих планшетів фахівці ставлять один із найбільш доступних пристроїв преміум-класу від Amazon. Kindle Fire HDX може похвалитись невеликою вагою, потужним процесором, чудовим екраном та масою корисних функцій. Приємно і те, що на планшеті є кнопка зв’язку з центром допомоги, за допомогою якої, якщо виникли проблеми із пристроєм або запитання щодо його роботи, в режимі відео-чату можна поспілкуватись із фахівцем центру. 

Загалом у 2013 році більшість виробників планшетів зробили прорив у якості дисплеїв цих пристроїв — вони отримали більшу роздільну здатність та спектр кольорів, у порівнянні з якими минулорічні новинки виглядають просто тьмяно. 

А основним недоліком планшетів у 2013 році залишаються їхні камери. Їхня якість як була з самого початку вкрай невисокою, такою і залишилась. 

Фронтальні камери роблять знімки такої якості, як років 5 тому робили камери смартфонів. Звичайно, це вже дещо, але зображення у Skype або просто знімки «себе коханих» виходять неякісними. Та і основні камери часто не дають бажаного результату. 

Першопрохідцями у сфері вдосконалення камер цього року були Microsoft з планшетом Surface 2 та вже згадана Apple з iPad Air. Дещо їм вдалось, зокрема підняти чіткість зображень та зробити нормальним баланс білого кольору, але експерти та користувачі із нетерпінням чекають на подальші удосконалення. 

Які ж технічні прориви представлять виробники планшетів наступного року? Чи стануть їхні дисплеї гнучкими і чи додадуться у планшетів нові функції? Все це ми побачимо вже досить скоро
!

Немає коментарів:

Дописати коментар