суботу, 18 січня 2014 р.

Нікола Тесла — пророк епохи вільної енергії

Нікола Тесла в лабораторії в Колорадо-Спрінгс. Початок 1900-х років

Хоча перші генератори вільної енергії починають з’являтися тільки зараз, майже століття тому «Електричний Прометей» Нікола Тесла вже плекав ідеї, як розробити подібні пристрої. Однак їм так і не судилося з’явитися на світ. Через всі відкриття та експерименти Тесла червоною ниткою проходить думка про те, що енергія розливається по всьому світу. У 1891 році він писав: «Ми стоїмо перед грандіозним завданням — розробити спосіб, як користуватися цією енергією».

«Надлюдина» — так охрестили Теслу сучасники. Нікола мислив глобально, піклуючись не про себе і навіть не про свою країну, а про все людство.

Головний винахід у житті Ніколи, який йому не вдалося довести до кінця, — це Всесвітня бездротова система передавання енергії та інформації. Енергопередаюча станція направляла б електроенергію в будь-яку точку на Землі, відбиваючи її від верхніх шарів атмосфери, і через саму Землю. Скористатися цією енергією могли б усі — автомобілі, літаки, кораблі, заводи. Їм потрібно було б лише мати установку для приймання енергії. Ця ж система транслювала б на весь світ точний час, музику, тексти, фотографії, що є прототипом Інтернету, причому безкоштовного — купити довелося б тільки енергоприймаючу міністанцію. А зі звичайного телефону кожен міг би зателефонувати в будь-яку точку світу, теж безкоштовно.

Башта Уондеркліфф — станція, побудована за замовленням Тесли для бездротової передачі енергії та інформації в будь-яку точку Землі.
Башта Уондеркліфф — станція, побудована за замовленням Тесли для бездротової передачі енергії та інформації в будь-яку точку Землі.
Для створення такого пристрою Тесла переконав свого спонсора Моргана спорудити величезну вежу в Уорденкліфі, США, і намагався передавати з її допомогою енергію. Проте перші експерименти зазнали невдачі. Незабаром почалася Перша світова війна, і на вимогу військових дослідження були зупинені. Більшість щоденників Тесла втрачені або знищені. Багато його проектів сьогодні вже неможливо відновити. Хто їх знищив — залишається загадкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар